Intro til RESURSIUM – demonstratorium for affalds-cleantech

Bloggen er ikke aktiv længere, men du er velkommen til at kommentere enkelte poster.

Denne blog udforskede kilder til inspiration indenfor affald i forbindelse med udvikling af RESURSIUM (under Vestforbrænding).

Den skrives af innovationsekspert Lars Lundbye (lars.lundbye [at] gmail.com), Blå Himmel, og er tænkt som inspiration for udviklingsteamet omkring Vestforbrænding, advisory boardet for RESURSIUM, samt andre, der er engageret i at ændre paradigmet fra affald til ressourcer.

RESURSIUM er stiftet af Vestforbrænding og vil sikre at kommuner, affaldsselskaber og produktionsvirksomheder får adgang til teknologi- og service-løsninger, der gør affald til ressourcer.

I Copenhagen Cleantech Cluster og sammen med en lang række centrale aktører fra hele affaldsbranchen vil RESURSIUM blive et kraftcenter for innovation af cleantech-løsninger indenfor affald og ressourcer, der vil gøre danske virksomheder klare til at imødekomme de store internationale behov.

Målet er at skabe et innovationsmiljø i verdensklasse indenfor affald-cleantech – en unik innovationsplatform for affalds-cleantech ved at integrere eksterne innovatorer, kapital, affaldssektorens videnscentre og Vestforbrændings state-of-the-art forbrændingsanlæg, sorterings- og oparbejdnings-anlæg og omfattende indsamlingssystemer, samt en tæt samarbejde med hele regionens cleantech-miljøer. RESURSIUM vil består af to kerneområder: Et demonstratorium for nye affaldsløsninger og teknologier, og et videns- og formidlingscenter. Med de to satsninger vil der ske markant forkortelse af time-to-market for nye løsninger, samt en effektiv showcasing og vidensspredning både nationalt og internationalt.

Wednesday, September 22, 2010

Projekter i Østeuropa

Den danske ambassade i Riga leder søger efter danske affaldsvirksomheder, især indenfor sortering, genvinding og waste-to-energy, til et fremstød rettet mod den massive efterspørgsmel i Letland og især Litaun. Begge lande satser betydeligt på området og også EU's strukturfonde investerer massivt.

VF kan (og bør?) stille sig til rådighed for partnerskaber, fx med nogle af de rådgivende ingeniørfirmaer mv for dels at positionere sig i forhold til (internationalt agerende) partnere, dels at begynde at oparbejde viden om eksport og international efterspørgsel, og så også for at begynde at bruge sine kompetencer til gavn for verden...

Kontaktperson er
Ole Gustavsson, +371 67226210, olegus@um.dk

Et andet interessant land er Tjekkiet, hvor ambassaden også er i gang med et fremstød for dansk cleantech, bl.a affaldshåndtering.
Kontaktperon på ambassaden i Prag er Jess Møller Knudsen, jeknud@um.dk

No comments:

Post a Comment